Het afgelopen jaar volgens Google (en een beetje volgens foome)

Al 22 jaar geeft Google een uniek kijkje in wat wij, de Googlegebruikers, belangrijk vonden het afgelopen jaar. Waar wij om geven, wat ons inspireerde en integreerde. En dat over de hele wereld. Wat er belangrijk is in 2022 in Nederland? Wij vertellen het je graag.


Top 5 algemene zoektermen 2022

  1. Oekraïne. Niet geheel onverwachts met wat zich daar allemaal afspeelt.
  2. Jeroen Rietbergen. Ook niet onverwachts na de onthullingen vanuit het programma BOOS.
  3. Viaplay. Sinds 1 maart 2022 is Viaplay, een nieuwe streamingsdienst, op de Nederlandse markt. Of ze nou vaak Gegoogeld zijn vanwege het afsluiten van een abonnement, of vanwege de slechte recensies tijdens de Formule 1, dat weten we niet. Wel staat vast dat Viaplay op plek drie staat.
  4. Ali B. Na nummer twee is dit ook niet verrassend.
    5. Testen voor Toegang. Begin dit jaar was dit nog het nieuwe normaal. Gelukkig hebben we sinds 23 maart geen testbewijs meer nodig om toegang te krijgen tot een activiteit of evenement.

 

Duurzaamheid en milieu
Een ander onderwerp dat het afgelopen jaar belangrijk is geweest, is duurzaamheid en milieu. Zo hielden klimaatverandering en Storm Eunice, de storm die over Nederland ging in februari 2022, ons lange tijd bezig. Ook de elektrische kachel, het boerenprotest en de gasprijs staan bovenaan het lijstje met punten die Nederlandse Googlegebruikers belangrijk genoeg vonden om op te zoeken.

Uiteraard heeft Google nog veel meer te vertellen over het afgelopen jaar en hoe dit wereldwijd is. Vergeet vooral niet het filmpje te bekijken.

Het jaar volgens foome
Het afgelopen jaar is voor foome ook een belangrijk jaar geweest. Met de verhuizing, uitbreiding in het aantal medewerkers en natuurlijk nieuwe klanten die wij hebben mogen verwelkomen. Wij hebben in 2022 veel mooie projecten voor onze klanten mogen verwezenlijken en kijken hier vol trots naar terug. In 2023 bestaat foome alweer vijf jaar. Wij blijven doorgroeien en onze klanten helpen, daar waar nodig.
Tot in het nieuwe jaar.