Waarom Google Mijn Bedrijf essentieel is voor je online zichtbaarheid

Google Mijn Bedrijf (Google My Business, GMB) is een gratis en krachtig hulpmiddel voor bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en beter zichtbaar te zijn in lokale zoekresultaten. Of je nu een klein lokaal bedrijf of juist een grotere onderneming runt, het benutten van de mogelijkheden van Google Mijn Bedrijf kan een aanzienlijke impact hebben op je online zichtbaarheid en klantinteractie. Wij geven je een paar tips over hoe jij jouw bedrijfsprofiel kan updaten.

Wat is Google Mijn Bedrijf precies?

Google Mijn Bedrijf is een platform waarmee bedrijven hun bedrijfsinformatie kunnen beheren zoals die verschijnt in Google zoeken en Google Maps. Dit omvat informatie als bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, openingstijden, link naar de website en reviews. Een goed geoptimaliseerd profiel kan ervoor zorgen dat je bedrijf makkelijker gevonden wordt door potentiële klanten die lokale zoekopdrachten uitvoeren.

Hoe optimaliseer je Google Mijn Bedrijf?

Als eerste is het belangrijk dat je alle informatie over je bedrijf volledig en nauwkeurig invult. Denk aan je bedrijfsnaam, telefoonnummer, openingstijden en website. Vul ook het beschrijvingsveld in met relevante informatie over jouw bedrijf.

Kies ook de juiste categorieën. Dit helpt Google om je bedrijf correct in te delen en te tonen aan gebruikers die zoeken naar de diensten of producten die jij met je bedrijf aanbiedt.

Voeg foto’s toe. Visuele content maakt je profiel aantrekkelijker en lokt meer interactie uit. Voeg foto’s toe van de locatie van je bedrijf, producten, het team en evenementen.

Verzamel recensies. Moedig tevreden klanten aan om een recensie achter te laten op je Google profiel en zorg ervoor dat je daar altijd op reageert. Krijg je een negatieve review? Ook daar dien je op te reageren om te laten zien dat je klantfeedback waardeert en bereid bent om eventuele problemen op te lossen.

Google Mijn Bedrijf is een onmisbaar hulpmiddel voor bedrijven die hun lokale SEO willen verbeteren en meer klanten willen aantrekken. Door je profiel volledig en nauwkeurig in te richten, kun je je online zichtbaarheid vergroten en je concurrentiepositie versterken. Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf profiel? Onze SEO-specialisten staan voor je klaar om met je mee te denken!

Contact

Daag ons uit!

Contact Form

Vragen over SEO of SEA?

Bel of stuur direct een mailtje naar onze expert Naomi!